Hoppa till huvudinnehåll
Utveckla din idé

Alla framgångsrika företag startar med en idé. På Yesbox hjälper vi till med att förverkliga just din. Kom förbi och testa dina tankar!

Har du en idé som du vill utveckla?

Det råder ingen brist på idéer, men det kan vara svårt att veta hur man bäst förvaltar dem.

På Yesbox finns en miljö som stimulerar kreativitet och nytänkande. Vi ger dig metoder och verktyg som får idéer att omsättas i handlingar och nya lösningar. Vi hjälper dig att förtydliga hur du kan förverkliga din idé kommersiellt eller ideellt, i både nya och befintliga verksamheter. 

Hos oss utvecklar du inte bara din idé – det handlar lika mycket om din personliga utveckling. Det är inte idén i sig som ger framgång, det är ditt sätt att hantera den som är avgörande för om du lyckas eller inte. 

Personer som står böjda över runt bord

FRÅN IDÉ TILL PITCH I FYRA STEG

Ibland kan vägen från en oklar idé till konkret säljpitch kännas lång och osäker. Vi hjälper dig att göra resan enkel, tydlig och framförallt rolig! Att konkretisera sina drömmar blir lätt med rätt verktyg, rätt kunskap och rätt inställning.

Steg för steg

Vi hjälper dig vidare

Hos oss får du alla möjligheter att lyckas. Vi vet att med rätt stöd och bra metoder kan alla nå sina mål. Vi bedömer aldrig din idé, utan fokuserar helt på dig som individ och vad du behöver för att komma vidare.
 

Hitta rätt hjälp
Två personer sitter i rosa inrett rum
Människor i möte vid rosa whiteboardtavla

Entreprenörskap är för alla

Entreprenörskap är något vi alla kan utveckla. Det handlar om mänsklig drivkraft och förmågan att kunna föra en idé framåt. Entreprenörskap är också att identifiera problem och omvandla dem till möjligheter. Låt dig inspireras av människor som har gjort just detta.

Möt våra entreprenörer
YESBOX hus
Kostnadsfri vägledning med våra aktörer

Vi har drop-in varje fredag mellan 11.00-14.00. Har du en idé som du vill utveckla, står du i startgroparna för att starta företag eller vill du ha hjälp med utvecklingen framåt? 

Globala målen kuber på bord
Är din idé hållbar?

Hållbarhet handlar ytterst om att på ett så klokt sätt som möjligt ta tillvara de resurser och tillgångar vi har.

Det blir allt vanligare att affärsidéer skapas utifrån entreprenörernas värderingar och viljan att förändra världen till det bättre, snarare än att enbart tjäna pengar. Många sätter upp uttalade hållbarhetsmål som också blir en del av företagets varumärke. 

Vill du ha hjälp med att utveckla din idé?

Våra aktörer har stor erfarenhet av att utveckla idéer och hjälper dig att ta nästa steg. Läs mer om hur respektive aktör kan hjälpa dig.
Business Region Göteborg logo

Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

Kontakta oss för rådgivning
Coompanion logo

Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring.

Kontakta oss för rådgivning
Drivhuset logo

Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

Kontakta oss för rådgivning
Ekocentrum logotyp

Ekocentrum erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och hållbarhetsutbildningar. Vi är en helt fristående, oberoende och partipolitiskt obunden stiftelse som startade 1993 för att bidra till en hållbar utveckling. Välkommen till oss när du vill komma vidare i hållbarhetsarbetet!

Ekocentrum är utfärdare av Miljödiplom, ett förenklat miljöledningssystem där verksamheter får bättre koll på sin verksamhets miljöpåverkan och möjligheter för utveckling. Ekocentrum har dessutom lagt till ytterligare fokus på ökad cirkulär ekonomi och livscykelperspektiv.

Kontakta oss för rådgivning
Ung Företagsamhet logo

Ung Företagsamhet arbetar för att unga i Göteborgsregionen ska se och förstå sin företagsamhet genom att utbilda i entreprenörskap.

Kontakta oss för rådgivning
18 215 personer

har under 2020 deltagit i entreprenörsfrämjande aktiviteter

654 företag

startade under 2020

https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/Fa_foretaget_att_vaxa_med_Instagram-Del2_Event-BRG-Business-Center.jpg
EVENEMANG

Få företaget att växa med Instagram - Del 2

Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/230503-Skapa_hemsida_fr_ditt_fretag_del_1.jpg
EVENEMANG

Skapa en hemsida för ditt företag - del 1

Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/230510_-_Effektivisera_dina_sljande_kundmten.jpg
EVENEMANG

Effektivisera dina säljande kundmöten

Läs mer och anmäl dig här

Hitta mer inspiration för att utveckla din idé

Utveckla idé
Göteborgs mötesplats för entreprenörskap och företagande fyller fem år. Yesbox firar sina första år med mycket glädje och hårt arb...
7 oktober 2022
människor på yesbox
Ungdomar sommarjobbar ihop med reklambyråerna
Utveckla idé
23 juni 2022
Visa cookie-information