Tre glada personer som sitter i gradäng
Utveckla din idé

Alla framgångsrika företag startar med en idé. På Yesbox hjälper vi till med att förverkliga just din. Kom förbi och testa dina tankar!

Vill du utveckla din idé?

Det råder ingen brist på idéer, men det kan vara svårt att veta hur man bäst förvaltar dem.

På Yesbox finns en miljö som stimulerar kreativitet och nytänkande. Vi ger dig metoder och verktyg som får idéer att omsättas i handlingar och nya lösningar. Vi hjälper dig att förtydliga hur du kan förverkliga din idé kommersiellt eller ideellt, i både nya och befintliga verksamheter. 

Hos oss utvecklar du inte bara din idé – det handlar lika mycket om din personliga utveckling. Det är inte idén i sig som ger framgång, det är ditt sätt att hantera den som är avgörande för om du lyckas eller inte. 

Personer som står böjda över runt bord

Från idé till pitch i fyra steg

Ibland kan vägen från en oklar idé till konkret säljpitch kännas lång och osäker. Vi hjälper dig att göra resan enkel, tydlig och framförallt rolig! Att konkretisera sina drömmar blir lätt med rätt verktyg, rätt kunskap och rätt inställning.

Steg för steg
Två personer sitter i rosa inrett rum

Vi hjälper dig vidare

Hos oss får du alla möjligheter att lyckas. Vi vet att med rätt stöd och bra metoder kan alla nå sina mål. Vi bedömer aldrig din idé, utan fokuserar helt på dig som individ och vad du behöver för att komma vidare.
 

Hitta rätt hjälp
Människor i möte vid rosa whiteboardtavla

Entreprenörskap är för alla

Entreprenörskap är något vi alla kan utveckla. Det handlar om mänsklig drivkraft och förmågan att kunna föra en idé framåt. Entreprenörskap är också att identifiera problem och omvandla dem till möjligheter. Låt dig inspireras av människor som har gjort just detta.

Möt våra entreprenörer
YESBOX hus

Kostnadsfri vägledning med våra rådgivare

Vi har drop-in varje fredag mellan 10.00-12.00 och 13.00-15.00 Har du en idé som du vill utveckla, står du i startgroparna för att starta företag eller vill du ha hjälp med utvecklingen framåt? 

Globala målen kuber på bord

Är din idé hållbar?

Hållbarhet handlar ytterst om att på ett så klokt sätt som möjligt ta tillvara de resurser och tillgångar vi har.

Det blir allt vanligare att affärsidéer skapas utifrån entreprenörernas värderingar och viljan att förändra världen till det bättre, snarare än att enbart tjäna pengar. Många sätter upp uttalade hållbarhetsmål som också blir en del av företagets varumärke. 

Läs mer om Hållbart företagande
 • Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

 • Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring.

 • Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

 • Ekocentrum erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och hållbarhetsutbildningar. Vi är en helt fristående, oberoende och partipolitiskt obunden stiftelse som startade 1993 för att bidra till en hållbar utveckling. Välkommen till oss när du vill komma vidare i hållbarhetsarbetet!

  Ekocentrum är utfärdare av Miljödiplom, ett förenklat miljöledningssystem där verksamheter får bättre koll på sin verksamhets miljöpåverkan och möjligheter för utveckling. Ekocentrum har dessutom lagt till ytterligare fokus på ökad cirkulär ekonomi och livscykelperspektiv.

 • Ung Företagsamhet arbetar för att unga i Göteborgsregionen ska se och förstå sin företagsamhet genom att utbilda i entreprenörskap.

 • 18 215

  personer har under 2020 deltagit i entreprenörsfrämjande aktiviteter

 • 654

  företag startade under 2020

https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/YESBOX/Vision_Board.png
9 apr
EVENEMANG  -  9 apr

Creative Vision Board Workshop: Visualize Your Success

Dive into a day of creative exploration at our Vision Board Workshop, designed for entrepreneurs eager to bring their business visions to life. No drawing skills? No worries! This workshop is for everyone, providing a welcoming environment where ideas transform into visual masterpieces.
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/2023/231108_-_Vilken_e-handlare_r_du_Kom_i_gng_med_din_e-handel.jpg
10 apr
EVENEMANG  -  10 apr

Vilken e-handlare är du? - Kom i gång med din e-handel

Att starta eget företag inom e-handel kan ibland vara en utmanande men mycket givande upplevelse. För att lyckas behöver du ha en god förståelse för din målgrupp och deras behov, samt en tydlig vision om vad du vill uppnå med ditt företag.
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/frukostklubb-1920x1080.jpg
11 apr
EVENEMANG  -  11 apr

YESBOX Frukostklubb

 Välkommen på inspirerande mingel- och nätverksfrukost med andra entreprenörer! 
Läs mer och anmäl dig här

Hitta mer inspiration för att utveckla din idé

Utveckla idé
Aspektra vill bidra till ett solidariskt samhälle
Det sociala företaget Vägen ut! Aspektra vill vara den naturliga länken mellan autism och arbete. Företaget återvinner it-utrustni...
6 sep 2023
Oscar Isidorsson
Utveckla idé
Omar hjälper andra att starta eget
6 jul 2023