Personer i möte gult bord
Utveckla företag

Alla företag som vill växa behöver utvecklas. Hos Yesbox får du både inspiration och stöttning för att ta nästa steg i ditt företagande.

Utveckla ditt företag

I en värld som ständigt förändras behöver du som företagare vara öppen för nya utmaningar och möjligheter. När kunder får nya köpmönster, konkurrensen ändras och nya tjänster efterfrågas måste du se till att anpassa och utveckla ditt företag.

Yesbox är en kreativ entreprenörskapshubb. Under ett och samma tak sammanstrålar olika idéer, kunskaper, kulturer och människor och skapar nya, innovativa lösningar. Här får du möjligheten att utveckla både dig och ditt företag.

 

Verktyg som skapar värde

Vi jobbar med flera olika verktyg som kan hjälpa dig att lyckas med värdeskapande, idéutveckling och affärsutveckling.

Få hjälp med att:

 • skapa en tydlig bild av din positionering
 • undersöka hur trender påverkar dig, dina kunder och dina erbjudanden
 • etablera och utveckla relationer med potentiella och befintliga kunder
 • skapa värde i ditt befintliga företag
 • hitta nya kundsegment, kunder och intäktströmmar
 • utveckla dina entreprenöriella förmågor
Våra verktyg för affärsutveckling
Glad person som förklarar något
Personer skriver på bord i möte

Från idé till pitch i 4 steg

Ibland kan vägen från en lite oklar och luddig idé till en konkret säljpitch kännas lång och osäker. Vi hjälper dig att komma vidare och göra resan enkel, tydlig och framförallt rolig! Att konkretisera sina drömmar blir lätt med rätt verktyg, rätt kunskap och rätt mindset. 

Rosa neonskylt Yes

Lyckas med ditt företag

Hos oss får du alla möjligheter att utveckla ditt företag. Vi vet att med rätt kunskap, rätt stöd och rätt metoder kan alla lyckas. Vi bedömer aldrig din affärsidé, utan fokuserar helt på dig som individ och hur du ska komma vidare.

Vi hjälper dig
Person i möte framför glada tjejer i gradäng

Samverka med andra företag

Det finns mycket att vinna när du samverkar med andra företag. Det finns också en del att tänka på. På Yesbox kan du få kostnadsfri rådgivning om företagssamverkan.

Samverkan mellan företag
 • 8130

  personer har deltagit i kompetenshöjande insatser år 2020

 • 907

  företag  i Göteborgsregionen har fått affärsutvecklingsstöd

Globala målen kuber på bord

Det hållbara företaget

Hållbarhet är en affärskritisk fråga. Att ha ett tydligt hållbarhetsperspektiv i sin affär och sina erbjudanden kan vara det som avgör att man faktiskt blir vald av kunderna. På Yesbox hjälper vi dig att utveckla företaget på ett hållbart sätt.

Läs mer om hållbart företagande
 • Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

 • Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

 • Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring.

 • Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

 • Ekocentrum erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och hållbarhetsutbildningar. Vi är en helt fristående, oberoende och partipolitiskt obunden stiftelse som startade 1993 för att bidra till en hållbar utveckling. Välkommen till oss när du vill komma vidare i hållbarhetsarbetet!

  Ekocentrum är utfärdare av Miljödiplom, ett förenklat miljöledningssystem där verksamheter får bättre koll på sin verksamhets miljöpåverkan och möjligheter för utveckling. Ekocentrum har dessutom lagt till ytterligare fokus på ökad cirkulär ekonomi och livscykelperspektiv.

 • Support Group Network är en icke-vinstdrivande organisation som driver behovsbaserade projekt som bidrar till bättre integration. Vi fungerar som ett paraply som samlar olika enskilda insatser som syftar till att stödja utrikesfödda att självorganisera och integrera i samhället. Via ÖDE-projektet vänder vi oss till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag.

Two women and two men talking at a matchmaking event
13 feb
EVENEMANG  -  13 feb

Match made in heaven - A matchmaking event

Love is in the air, and so is the spirit of entrepreneurship! Boost your Valentine vibe with the matchmaking event Match made in heaven - Small businesses, big love!
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/frukostklubb-1920x1080.jpg
15 feb
EVENEMANG  -  15 feb

YESBOX Frukostklubb

Välkommen på inspirerande mingel- och nätverksfrukost med andra entreprenörer!
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/BRG_Generella_bilder/Social_1920x1080.jpg
26 feb
EVENEMANG  -  26 feb

Arbeta strategiskt på LinkedIn - Social Selling - 2 delar

Så lär du dig bemästra konsten att skapa meningsfulla digitala relationer på LinkedIn och maximera dina affärsmöjligheter.
Läs mer och anmäl dig här

Senaste nytt

Utveckla företag
Aspektra vill bidra till ett solidariskt samhälle
Det sociala företaget Vägen ut! Aspektra vill vara den naturliga länken mellan autism och arbete. Företaget återvinner it-utrustni...
6 sep 2023
Oscar Isidorsson
Utveckla företag
Så säkrar du kapital till ditt företag
8 mar 2023