Hoppa till huvudinnehåll
Innovations­ledning

Innovation är en förutsättning för att skapa nya affärsmöjligheter. Med hjälp av Yesbox får du kraft att driva utveckling som gör skillnad på riktigt.

Arbeta strategiskt med innovation

Sverige och världen står inför en mängd komplexa utmaningar. De ekologiska, ekonomiska och sociala utmaningar som Agenda 2030 pekar ut kräver stora förändringar och ny kunskap i hela samhället. Entreprenörskap är en stark drivkraft för innovation, men för att företag ska fortsätta vara relevanta i framtiden behöver de arbeta strategiskt och strukturerat. Därför behövs innovationsledning.

Ingen aktör har kunskap och resurser att på egen hand leverera de lösningar som behövs för att världen ska bli hållbar. Näringslivets och den offentliga sektorns förmåga att samverka med andra delar av samhället för att tänka nytt är helt avgörande. Yesbox erbjuder en arena där människor med olika kunskap och bakgrund möts för att driva utveckling och möta dagens och framtidens utmaningar.

Person tittar ut på spårvagn från Yesbox
På Yesbox kan du lära dig att:
  • leda och driva innovationsprocesser
  • följa med i plötsliga förändringar i omgivningen
  • dra nytta av entreprenörskapet som drivkraft

Vadå innovation?

I takt med den ökade globaliseringen har en stor del av världens tillverkning flyttat till länder med lägre lönekostnader. Svenska företag behöver därför konkurrera med högre kvalitet och utvecklade produkter. Att skapa nya värden i form av produkter, tjänster och processer ställer höga krav på nya kompetenser hos både organisation och ledning. Förmågan att kontinuerligt vara innovativ är helt enkelt central för företags överlevnad och tillväxt.

Människor i möte

Behöver ni hjälp er med era innovationsprojekt?

Våra aktörer har stor erfarenhet av att driva utvecklings- och innovationsprojekt och hjälper er att ta nästa steg. Läs mer om hur respektive aktör kan hjälpa dig.
Almi logo

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

Kontakta oss för rådgivning
Business Region Göteborg logo

Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

Kontakta oss för rådgivning
CSR Västsverige logo

CSR Västsverige är Sveriges största, sektoröverskridande nätverk för samhällsansvar och hållbar utveckling. Genom att erbjuda kompetensutveckling, inspiration, verktyg och kontaktnät stärker vi våra medlemmars förutsättningar att utveckla ett strategiskt hållbarhetsarbete. Vi är även en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan privat, offentlig och idéburen sektor samt akademi. CSR Västsveriges vision är en region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen.

Kontakta oss för rådgivning
Coompanion logo

Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring.

Kontakta oss för rådgivning
Drivhuset logo

Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

Kontakta oss för rådgivning
Ekocentrum logotyp

Ekocentrum erbjuder några av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade oberoende miljö- och hållbarhetsutbildningar. Vi är en helt fristående, oberoende och partipolitiskt obunden stiftelse som startade 1993 för att bidra till en hållbar utveckling. Välkommen till oss när du vill komma vidare i hållbarhetsarbetet!

Ekocentrum är utfärdare av Miljödiplom, ett förenklat miljöledningssystem där verksamheter får bättre koll på sin verksamhets miljöpåverkan och möjligheter för utveckling. Ekocentrum har dessutom lagt till ytterligare fokus på ökad cirkulär ekonomi och livscykelperspektiv.

Kontakta oss för rådgivning
frihamnsdagarna logotyp

Frihamnsdagarna är Sveriges nya arena för fria samtal. Varje år samlas föreningar, företag, organisationer och politiker på Bananpiren i Göteborg för samtal om samhällsfrågor. Seminarier, workshopar, labbar och debatter varvas med musik, kultur och politiska tal. På området finns aktiviteter, food trucks och kaffeservering. Frihamnsdagarna har fri entré och programmet streamas.

Kontakta oss för rådgivning
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/hllbarhetshjulet/Stenar_1.JPG
EVENEMANG

Hållbarhetshjulet - Öka affärsnyttan och arbeta mer hållbart

Läs mer och anmäl dig här
Starta och driva företag
Nu har du chansen att träffa en av våra företagslotsar, Johan Eckebrant, i centrala Göteborg på den spännande arenan Walborg Ventures. Sista fredagen varje månad hittar du Business Region Göteborgs...
26 mars 2023, 22:35
Starta och driva företag
Hur skaffar man kapital till sitt företag? Det är viktigt att förbereda sin kapitalanskaffning, påpekar Elina Åkerlind, grundare och vd på Nordic Node, och Chalmers Ventures vd Sara Wallin. Här...
08 mars 2023, 16:35
Starta och driva företag
Göteborgs Stad har som mål att inte ha några särskilt utsatta områden. En grundläggande förutsättning för att nå detta mål är att fler invånare kan försörja sig själva genom anställning eller eget...
21 februari 2023, 10:23
Starta och driva företag
På fyra år har bemanningsföretaget Assistamus vuxit från tre till 30 anställda. Redan i starten förstod vd:n Henrik Lundquist att han skulle behöva hjälp under resans gång. Under flera år har...
17 februari 2023, 12:00
Starta och driva företag
De kommande åren förväntas världens elektriska fordonsflotta mångdubblas. Fordonsindustrin är den enskilt viktigaste delen av Västra Götalands ekonomi och i kölvattnet av de stora aktörerna har även...
17 januari 2023, 11:49
Starta och driva företag
Teknikkonsultbolaget Scionova har vuxit rejält under de senaste åren. En av framgångsfaktorerna är att de har personalen i fokus. En annan att de lyft blicken och börjat jobba mer strategiskt. För...
12 januari 2023, 15:58
Innovationsledning
Göteborgs mötesplats för entreprenörskap och företagande fyller fem år. Yesbox firar sina första år med mycket glädje och hårt arbete tillsammans med tusentals entreprenörer.
07 oktober 2022, 11:09
Starta företag
Hur ska Göteborg få det bästa klimatet för företagande och entreprenörskap? Den frågan debatterade politiker från i stort sett samtliga av stadens partier vid en livesänd debatt på entreprenörsarenan...
06 september 2022, 14:22
Starta företag
Som företagare blir du ofta expert inom ditt affärsområde. Business Region Göteborg publicerar återkommande tips och checklistor till dig som bedriver verksamheter i Göteborgsregionen. Här har vi...
28 juni 2022, 13:18
Starta och driva företag
Kreativiteten slår i taket när reklambyråer och ungdomar från hela Göteborg kraftsamlar kring marknadsföringen av en stadsfestival. Samarbetet som nu dragit igång är ett nytt sätt att öka ungas...
23 juni 2022, 11:02
Starta och driva företag
De små och medelstora företagen i Göteborgsområdet är kanske inte lika synliga som de stora jättarna – men de är minst lika viktiga för regionen. Dessa företag sysselsätter fler och fler för varje år...
22 juni 2022, 13:55
Innovationsledning
Nu lanserar Coompanion innovationscheckar från Vinnova! Totalt är det 10,6 miljoner kronor som ska delas ut till små och medelstora företag. Varje företag kan söka upp till 100.000 kronor.
08 april 2022, 12:55
Visa cookie-information