Kvinna med kaffekopp vid köksö
Starta företag

Är det dags att ta klivet och starta eget? Din resa startar på Yesbox. Vi ser till att drömmar blir verklighet och vår dörr är öppen för alla. 

Starta företag med hjälp av Yesbox

Alla som har en idé och vill starta företag kan få kostnadsfri hjälp hos Yesbox. Oavsett om du vill bli företagare på egen hand eller tillsammans med andra guidar vi dig längs vägen.

Är du osäker på var du ska börja? Här har vi samlat all information du behöver för att starta företag. 

Två personer sitter i rosa inrett rum

Boka kostnadsfri rådgivning

Du kan få kostnadsfri rådgivning hos någon av våra rådgivare på Yesbox. De hjälper dig med allt från att utveckla idéer till det praktiska kring att starta företag.

Hitta rätt rådgivare
Laptop på köksö

Så funkar det!

Det är mycket att tänka på när man ska starta företag. Här hittar du svar på många av frågorna som kan dyka upp.

Läs mer om att starta företag
Två personer som går och pratar

Ny i Sverige? Vi hjälper dig

Yesbox hjälper entreprenörer med utländsk bakgrund att starta och utveckla företag, bland annat genom Support Group Network.

Läs mer om Support Group Network
Personer i möte gult bord

Starta företag tillsammans

Coompanion är experter på kooperativt företagande och ger kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta ett företag eller en förening tillsammans.

Ta hjälp av Coompanion
Glad person i samtal

Kom igång med ditt företag

På Yesbox hittar du allt du behöver för att starta företag. Här har vi samlat våra tjänster till dig som vill komma i gång med företagandet.

Läs mer om våra tjänster
Globala målen kuber på bord

Starta hållbart företag

Vill du göra skillnad genom ditt företagande? På Yesbox hjälper vi dig att förverkliga samhällsnyttiga idéer och att arbeta på ett hållbart sätt.

Läs mer om hållbart entreprenörskap
 • 654

  hållbara företag startades efter rådgivning på Yesbox under 2020.

 • 15

  organisationer under ett och samma tak som kan hjälpa dig utveckla din idé

 • Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

 • Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring. Allt som rör kooperativt och socialt entreprenörskap! Vi hjälper även företag som vill samverka, till exempel genom att dela lokal eller ta fram ett gemensamt erbjudande till kund.

 •  

  Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

   

 • Support Group Network är en icke-vinstdrivande organisation som driver behovsbaserade projekt som bidrar till bättre integration. Vi fungerar som ett paraply som samlar olika enskilda insatser som syftar till att stödja utrikesfödda att självorganisera och integrera i samhället. Via ÖDE-projektet vänder vi oss till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag.

 • Ung Företagsamhet arbetar för att unga i Göteborgsregionen ska se och förstå sin företagsamhet genom att utbilda i entreprenörskap.

https://app.emarketeer.com/resources/20259/jag-vill-bli-bonde-MEDgrafik-3.jpg
25 apr
EVENEMANG  -  25 apr

Jag vill typ bli bonde?

Vill du veta mer om  odling, mat och foodtech?
Läs mer och anmäl dig här
Bäst förberedd vinner! Om tvister och sårbarheter
2 maj
EVENEMANG  -  2 maj

Bäst förberedd vinner! Om tvister och sårbarheter

I seminariet Bäst förberedd vinner – med MAQS Advokatbyrå – fokuserar vi på att förebygga och hantera tvister och andra sårbarheter i er verksamhet.
Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Yesbox/2023/230831_-_Enskild_nringslivsverksamhet_med_Skatteverket.jpg
6 maj
EVENEMANG  -  6 maj

Funderar du på att starta enskild näringsverksamhet?

Funderar du på att starta eller har du nyligen startat en enskild näringsverksamhet? Skatteverket svarar på dina eventuella frågor om att starta företag. 
Läs mer och anmäl dig här

Hitta mer inspiration om att starta företag

Starta företag
Aspektra vill bidra till ett solidariskt samhälle
Det sociala företaget Vägen ut! Aspektra vill vara den naturliga länken mellan autism och arbete. Företaget återvinner it-utrustni...
6 sep 2023
Oscar Isidorsson
Starta företag
Omar hjälper andra att starta eget
6 jul 2023