Hoppa till huvudinnehåll
Starta företag

Är det dags att ta klivet och starta eget? Din resa startar på Yesbox. Vi ser till att drömmar blir verklighet och vår dörr är öppen för alla. 

Starta företag med hjälp av Yesbox

Alla som har en idé och vill starta företag kan få kostnadsfri hjälp hos Yesbox. Oavsett om du vill bli företagare på egen hand eller tillsammans med andra guidar vi dig längs vägen.

Är du osäker på var du ska börja? Här har vi samlat all information du behöver för att starta företag. 

Två personer sitter i rosa inrett rum

Boka kostnadsfri rådgivning

Du kan få kostnadsfri rådgivning hos någon av våra rådgivare på Yesbox. De hjälper dig med allt från att utveckla idéer till det praktiska kring att starta företag.

Hitta rätt rådgivare

Så funkar det!

Det är mycket att tänka på när man ska starta företag. Här hittar du svar på många av frågorna som kan dyka upp.

Läs mer om att starta företag
Laptop på köksö
Två personer som går och pratar

Ny i Sverige? Vi hjälper dig

Yesbox hjälper entreprenörer med utländsk bakgrund att starta och utveckla företag, bland annat genom Support Group Network.

Läs mer om Support Group Network

Starta företag tillsammans

Coompanion är experter på kooperativt företagande och ger kostnadsfri rådgivning till alla som vill starta ett företag eller en förening tillsammans.

Ta hjälp av Coompanion
Personer i möte gult bord
Glad person i samtal

Kom igång med ditt företag

På Yesbox hittar du allt du behöver för att starta företag. Här har vi samlat våra tjänster till dig som vill komma i gång med företagandet.

Läs mer om våra tjänster

Starta hållbart företag

Vill du göra skillnad genom ditt företagande? På Yesbox hjälper vi dig att förverkliga samhällsnyttiga idéer och att arbeta på ett hållbart sätt.

Läs mer om hållbart entreprenörskap
Globala målen kuber på bord
654 hållbara företag

startades efter rådgivning på Yesbox under 2020.

15 organisationer

under ett och samma tak som kan hjälpa dig utveckla din idé

STARTA FÖRETAG MED HJÄLP AV VÅRA RÅDGIVARE

Våra aktörer har stor erfarenhet av att starta företag och hjälper dig att ta nästa steg. Läs mer om hur respektive aktör kan hjälpa dig.
Business Region Göteborg logo

Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.

Kontakta oss för rådgivning
CSR Västsverige logo

CSR Västsverige är Sveriges största, sektoröverskridande nätverk för samhällsansvar och hållbar utveckling. Genom att erbjuda kompetensutveckling, inspiration, verktyg och kontaktnät stärker vi våra medlemmars förutsättningar att utveckla ett strategiskt hållbarhetsarbete. Vi är även en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan privat, offentlig och idéburen sektor samt akademi. CSR Västsveriges vision är en region där alla verksamheter tar ansvar och gör skillnad för världen.

Kontakta oss för rådgivning
Coompanion logo

Starta hållbara företag tillsammans! Coompanion ger er kostnadsfri rådgivning där ni kan få hjälp med allt från affärsidé och företagsform till hållbarhetsfokus och marknadsföring.

Kontakta oss för rådgivning
Drivhuset logo

Drivhuset är experter på konceptutveckling, idéutveckling och processer för att utveckla nya hållbara lösningar genom våra forskningsbaserade metoder LOOPA och TOOKIG. Vi erbjuder vägledning, utbildning, workshops och innovationsledning och vi tillhandahåller konkreta verktyg metoder som stöttar människor, organisationer och företag att bli framgångsrika i en snabbrörlig värld.

Kontakta oss för rådgivning
Support Group Network logo

Support Group Network är en icke-vinstdrivande organisation som driver behovsbaserade projekt som bidrar till bättre integration. Vi fungerar som ett paraply som samlar olika enskilda insatser som syftar till att stödja utrikesfödda att självorganisera och integrera i samhället. Via ÖDE-projektet vänder vi oss till entreprenörer med utländsk bakgrund som är på väg att starta eller redan driver ett företag.

Kontakta oss för rådgivning
Ung Företagsamhet logo

Ung Företagsamhet arbetar för att unga i Göteborgsregionen ska se och förstå sin företagsamhet genom att utbilda i entreprenörskap.

Kontakta oss för rådgivning
gbg co-ops
EVENEMANG

GBG Co-ops HANGOUT

Läs mer och anmäl dig här
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Yesbox/2023/230919_-_Funderar_du_p_att_starta_aktiebolag.jpg
EVENEMANG

Funderar du på att starta aktiebolag?

Läs mer och anmäl dig här
Foto: Business Region Göteborg
EVENEMANG

Driva - Start 22 september

Läs mer och anmäl dig här

Hitta mer inspiration om att starta företag

Starta företag
Det sociala företaget Vägen ut! Aspektra vill vara den naturliga länken mellan autism och arbete. Företaget återvinner it-utrustni...
6 september 2023
Oscar Isidorsson
Starta företag
6 juli 2023
Visa cookie-information