Hoppa till huvudinnehåll

Digitala delningstjänsten Piffl vill inspirera till friskare samhällen

2 december 2021
Entreprenörerna bakom nya digitala tjänsten Piffl har hittat ett smart sätt att främja kollaborativ konsumtion genom att låta invånare hyra och dela på utrustning för utomhusaktiviteter. Allt för att minska engångskonsumtion och inspirera till friskare samhällen.

Piffl är en delningsplattform för sport och utomhusspel. Genom en app får användarna tillgång till boxar runt om i staden fyllda med sport- och fritidsutrustning som är anpassade utefter miljön runtomkring. Kubb, fotboll, superjenga, brännboll, boule och paddel är bland de tiotals olika aktiviteter som finns tillgängliga i Piffls boxar. Grundarna, William Nimbs & Dennis Axelsson, som själva gillar sport- och utomhusaktiviteter såg behovet av att erbjuda låneutrustning vid stadens anläggningar och vill genom delningsekonomi vara en saknad länk mellan stadens aktivitetsområden och folket runt omkring dem. Idén föddes när Dennis och hans grabbgäng semestrade i olika städer och ville spela boll. 

– Jag har velat göra detta hur länge som helst! När jag och grabbarna åkte runt i olika städer på semestern och kom till en ny stad kickade vi alltid boll. Jag fick alltid köpa en boll, kånkade runt på den i två dagar och sedan har jag tagit med den hem, lagt i förrådet och glömt den till nästa sommar. Tillslit hade jag kanske tio wolley-bollar hemma och det vill jag inte ha, säger Dennis Axelsson, medgrundare Piffl. 

William var inte sen på att nappa på idén. De båda möttes i sitt gemensamma intresse för inomhusfotboll och driver nu företaget tillsammans. I oktober pratade de med Göteborgs Kommun som också såg ett tydligt behov och boxarna finns nu utplacerade runtom i staden. Inom tre år tror de båda att det kommer att finnas väldigt få kommuner som bygger en ny anläggning utan att kravställa att utrustning också skall finnas på plats, nu när tekniken finns.  

I uppstarten och utvecklingen av idén har de fått stöd av Coompanion, som erbjuder kostnadsfri rådgivning för att starta och driva företag tillsammans. 

– Våra möten med Coompanions rådgivare har varit riktigt bra och pekade oss i rätt riktning. Det är så värdefullt att ha en kontakt som man kan vända sig till så fort man har en fråga, berättar William, medgrundare Piffl. 

Vill ni testa att Piffla? Piffl-Appen laddas hem i Appstore eller Google play

Har ni en idé? Boka gratis rådgivning hos Coompanion eller någon av Yesbox andra aktörer.

Kalender

We regularly offer knowledge-raising and inspiring seminars and workshops where you get the opportunity to develop as an entrepreneur. Take the chance to learn something new, keep an eye on our calendar.

Se alla envemang
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/BRG_Generella_bilder/Workshop.jpg

Kompetens+ affärsutvecklingsprogram

Yesbox
19 september, 09:00
människor som arbetar på Yesbox

Workspace Friday - jobba på Yesbox 7 oktober

Yesbox - Home of Entrepreneurs
7 oktober, 09:00
Business Region Göteborg
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/Workshop-S-gr-du-fr-att-vxa-p-Instagram_BRG-Business-Center_1080x1920px.jpg

Så gör du för att växa på Instagram

Digitalt via Teams
12 oktober, 13:00
text: ekobanken pop up

Pop Up Ekobanken

YESBOX
13 oktober, 09:00
Visa cookie-information