Om Yesbox

om oss

Titel
VI ÄR YESBOX

Yesbox är Göteborgs nya mötesplats för nyföretagare. Det är mötesplatsen där du startar och utvecklar företag. Här kan du förverkliga dina idéer och drömmar, för vi har verktygen för att ta din idé till nästa nivå. Här kan du se vilka vi är, och om du vill läsa mer om var och en av oss. Vi ses i boxen!

Almi
Beskrivning
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.
Business Region Göteborg
Beskrivning
Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill stata eget företag.
Connect
Beskrivning
Connect är en ideell organisation som matchar entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. Därigenom förkortar vi deras väg till verkliga och varaktiga resultat. Vi stimulerar utvecklingen av tillväxtföretag och ökar på så vis antalet företag i Västsverige.
Coompanion
Beskrivning
Ska ni starta företag tillsammans? Vi ger er kostnadsfri rådgivning där ni får hjälp med allt ni behöver tänka på kring organisation, samarbete, möjligheter och risker. Vi hjälper även företag som vill samverka om till exempel en lokal eller gemensamt erbjudande.
Drivhuset
Beskrivning
Drivhuset hjälper nya och befintliga entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning, entreprenörsprogram och konkreta verktyg stöttar vi framtidens företag och fler entreprenöriella individer.
Framtidsfrön
Beskrivning
FramtidsFrön är en ideell, icke vinstdrivande förening som arbetar med att utbilda och inspirera pedagoger i sitt arbete med entreprenörskap i undervisningen samt utveckla det entreprenöriella förhållningssättet inom förskola och grundskolan F-9.
GUF
Beskrivning
Göteborgs Uppfinnareförening är en ideell förening som skapar förutsättningar för medlemmarna att komma framåt i idéprocessen och att kunna nå marknaden med sin uppfinning. Är du nyfiken på eller har stort intresse för att utveckla morgondagens innovativa produkter eller tjänster? Då kan du bli vår nästa medlem!
Ung Företagsamhet
Beskrivning
Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. Är du intresserad av att starta ett UF-företag?
Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har vi utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar vi även på grundskolan.
Venture Cup
Beskrivning
Venture Cup is the competition for the entrepreneurs of tomorrow. Our purpose is to connect people with ideas with experts and the crowd, to ignite the creation of new businesses and empower the growth of Sweden. Since 1998 we have supported tens of thousands of entrepreneurs and helped nearly 15 000 ideas to blossom. We are the competition where ideas become businesses.
Yesbox - Nyföretagarcentrum Göteborgsregionen
Beskrivning
NyföretagarCentrum Göteborgsregionen ger dig som funderar på att starta eget företag, eller redan har startat, kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Vi har erfarna och oberoende rådgivare som själva är företagare som du kan bolla din idé med. Vi samarbetar också med ett nätverk av partners inom olika specialistområden som är viktiga för nyföretagare.