YESBOX - nyföretagardagen 2017
3 november 2017

Nyföretagardagen - inspiration och information

På Nyföretagardagen får du inspiration och information kring att starta och driva företag. Inspireras av våra föreläsare som berättar om sina erfarenheter som entreprenörer. Dessutom kan du låna en entreprenör och bolla dina idéer med olika rådgivare.

Nyföretagardagen är till för dig som vill starta företag eller som nyss har startat. Men även du som har varit igång ett tag är naturligtvis välkommen också.

Här får du inspiration och information kring att starta och driva företag. Inspireras av våra föreläsare som berättar om sina erfarenheter som entreprenörer. Evenemanget är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs. Det är bara att komma hit!

Programmet börjar klockan 13.00 och därefter kan du lyssna på ett flertal entreprenörer som lyckats skapa framgångsrika företag - alla på sina olika vis. Samtidigt som du kan lyssna på våra inspirerande entreprenörer finns möjlighet att prata med de rådgivare som är på plats. De är placerade under fem olika kategorier - "Bolla din idé", "Hur startar jag", "Finansiering", "Se om ditt företag" och "Hur skaffar jag kunder". 

Under hela dagen kan du även passa på att "låna en entreprenör" - då får du 15 minuter i enrum med en erfaren företagskonsult (som själv är företagare) eller några av våra entreprenörer som är på scen.

Entreprenörer på scen
Eva Andersson Jensen och Karin Wallin från Maquire Maquire är först ut och kommer att prata om utmaningar och möjligheter med att starta företag tillsammans. Och hur viktiga talanger är.

Nästa talare är Elisabet Abrahamsson från Le Mat som kommer att prata om hur man lyckas inom socialt företagande och hur man förenar en bra affärsidé med aktivt socialt ansvar. 

Dani Abunar har tagit över en befintlig verksamhet och fått titeln Årets pionjär. Det har dock inte enbart varit en dans på rosor och utmaningarna har varit flera. 

Almi kommer dela ut priser till entreprenörer i sin tävling – Pitcha din idé innan det är dags för Linda Jöfelt från Dughult of Sweden kliver upp och berättar om hur man arbetar med hållbar design och gå stick i  stäv med den stora modebranschen. 

Uppstickaren NJIE har gått  från noll till 30 anställda på 2 år, och har även hunnit med att vinna Årets Tillväxtpris. Grundaren och ägaren Assan Njie ger dig en inblick i hur man lyckas möta utmaningarna och få lönsamhet i sitt företag. 

Sista punkten för dagen är prisutdelningen av Nyttigaste Affären - ett pris som delas mellan ett etablerat företag och en entreprenör inom social företagande. Priset delas ut av Lena Apler, styrelseordförande i Collector Bank.

Mingla och knyt kontakter
Passa på att mingla och nätverka så mycket du kan under dagen så att du får så många användbara kontakter som möjligt för ditt företagande. Ett tips är att prata kort med flera olika organisationer och boka hellre in möten med de du vill prata djupare med.

Förbered dig väl genom att tänka igenom vad du vill ha hjälp med och skriv ner dina frågor så att du inte glömmer något.

Vi ses på tisdag 7 november. Platsen är YESBOX - Home of entrepreneurs. Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer.

Följ gärna uppdateringarna på vår evenemangssida.