Yesbox - invigning 4 oktober, Susanne Robertsson
11 oktober 2017

INVIGNINGEN AV YESBOX BLEV EN SUCCÉ

Tack alla ni som kom till och minglade med oss vid invigningen av Yesbox – Home of entrepreneurs. Det blev en väldigt lyckad eftermiddag där alla var med och bidrog till den entreprenöriella attityd och atmosfär som vi vill ska genomsyra vår mötesplats.

Satsningen på entreprenörskap är viktig och är en av Göteborgs viktigare när det gäller att bygga framtidens företagare. Därför var invigningen av Yesbox en viktig milstolpe för det som går under namnet ’det entreprenöriella Göteborg’. 

Omkring 200 personer, från alla delar av Göteborgsregionen, var på plats för den officiella invigningen 4 oktober. Utöver politiker och tjänstemän fanns även organisationerna som ska leverera kunskap och rådgivning till framtidens företagare i minglet.

Yesbox supersmarriga invigningstårta

Det som var tänkt som en snabb och enkel invigning visade sig snart bli en viktig nätverksträff. 

Vi är enormt tacksamma och glad att så många hittade hit och förgyllde den vädermässigt minst sagt glåmiga oktoberonsdagen. Stort tack även till Possiblitas för att de hade fått hit Gustav II Adolf på scenen och Martin Wolmstrand som skapade en behaglig musikkuliss.

YESBOX – 5 snabba
Vad:
Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. All rådgivning och expertis samlat under ett tak, för att förenkla och snabba på företagsstart.
Hur: Genom att samla de aktörer i Göteborg som arbetar med att ge stöd, rådgivning, utbildning till personer i begrepp att starta företag eller utveckla sin verksamhet.  
Vilka: Almi Företagspartner, Business Region Göteborg, Connect, Coompaion, Drivhuset, Framtidsfrön, Ung Företagsamhet, Venture Cup
För vem: Entreprenörer, innovatörer, nyföretagare, sociala företagare
Nytta: För att skapa fler nya hållbara företag och verksamheter

YESBOX – den lite längre sammanfattningen
Yesbox – Home of entrepreneurs är Göteborgs nya mötesplats för entreprenörer och innovatörer. Och såklart alla andra som har en affärsidé de vill utveckla. Hit kan man komma och testa sina tankar och bolla dem med andra, få inspiration och professionell stöttning för att ta nästa steg. Allt samlat under ett tak bara en hållplats från Centralstationen.

Yesbox ligger i byggnad B13 i  Gamlestadens Fabriker. En plats som är Göteborgs industriella vagga. Gamlestaden har alltid varit en plats för nya idéer och banbrytande innovationer. Från 1621, när staden grundades och framåt.

På 1700-talet raffinerade bröderna Sahlgren socker här. Det gamla sockerbruket drevs i över 100 år. I mitten av 1800-talet blåste förändringens vindar och man anlade ett stort spinneri, som sedan utvecklades till väveri. Verksamheten växte och elektrifierades och just i byggnad B13, där Yesbox nu skapar plats för nya idéer, uppfann Sven Wingquist det sfäriska kullagret, en innovation som låg till grund för både SKF och Volvo.

Det var för lite drygt 100 år sedan. Nu tar vi sikte på nästa 100 år. Vilka idéer och innovationer som blir verklighet här vet vi ännu inte. Men här finns i varje fall förutsättningar för att skapa framtidens företagare.

 

FAKTA
Yesbox är en del av Göteborgs 400-årjubileum. Läs mer om satsningen.