Företagslotsen expanderar till flera företagshotell - Johan i rosa soffan

Johan Eckebrant, företagslots BRG

Nu har du chansen att träffa en av våra företagslotsar, Johan Eckebrant, i centrala Göteborg på den spännande arenan Walborg Ventures. Sista fredagen varje månad hittar du Business Region Göteborgs företagslots i deras rosa soffa.  

På plats i soffan för att hjälpa just dig

Nu tar företagslots Johan Eckebrant plats i den rosa soffan på Walborg Ventures kontorshotell i centrala Göteborg. Varje sista fredag svarar han på frågor och hjälper företag i kontakten med stadens olika förvaltningar.

– Vi lotsar finns alltid tillgängliga för företagarna i Göteborg, genom telefon eller bokade möten, men vi har sett att närvaro ute på olika platser i staden varit positivt och uppskattat, säger Johan Eckebrant. Just företagshotell har visat sig gynnasamnt, då vi på Business Region Göteborg (BRG) lätt har möjlighet att komma i kontakt med många företag på en gång, sen att företagen lättare har möjlighet att ta den där spontana kontakten som kan vara bra för att prata igenom sitt företags möjligheter och vad det är som hindrar vidare utveckling.  

Genom vår plats i BRG och att vi har en bredare bild över företagens behov vet vi hur vi kan stärka företagen och hjälpa dem att utvecklas genom oss eller andra delar av BRG:s erbjudande, fortsätter Johan. 

En möjlig anledning till att ditt företag kan ha svårt att etablera eller genomföra ett ärende kan vara att ni antingen inte har hittat rätt kontaktvägar och kanaler eller att ärendet är komplext. Då kan företagslotsen visa dig rätt väg i kommunkontakter och hjälper dig att enkelt komma vidare med ditt ärende. 

– Man kan säga att vi är en sorts krångelakut för Göteborgs företagare, säger Johan Eckebrant.

Stärker företagen 

Företagslotsarna har mycket god kunskap om alla vanliga ärenden som företagare har med kommunen och har även god kunskap om näringslivs- och affärsutveckling. 

Business Region Göteborg erbjuder rådgivning och stöd om man vill starta företag, men finns även till för etablerade företag som vill ha hjälp med tillväxt och expansion genom bland annat rådgivning, workshops, nätverk, anpassade utbildningsprogram och hjälp med kontakter ut i världen.