Fokus Pokus med Drivhuset

Plats: Yesbox, B13 Gamlestadens fabriker, Gamlestadsvägen 4
Datum: fredag 24 maj 2019
Tid: 09:00 - 16:00
Fokus Pokus

Välkommen till din mest produktiva arbetsdag!

Har du uppgifter som inte vill bli gjorda? Fakturor att skicka, texter att skriva, samtal att ringa? Eller kan du bara inte fokusera på just den där svåra uppgiften?

Den sista fredagen i månaden har du chans att på ett roligt och effektivt sätt jobba igenom din to do-lista, både akuta uppgifter och gamla surdegar.

"Okej, jag har saker jag behöver få gjort. Hur går det till?"
Vi träffas på Yesbox, Gamlestadsvägen 4, klockan 9:00 och kör fram till 16:00. Vi inleder med en kort introduktion och presentation, sedan börjar jobbdagen.
Du kan droppa in under dagen, eller gå tidigare.

Under dagen arbetar vi fokuserat, effektivt och medvetet. Vi kommer att jobba utifrån Pomodoro-metoden, som i korta drag går ut på det här:
1. Bestäm vilken uppgift du ska utföra härnäst.
2. Vi ställer klockan på 50 min och jobbar koncentrerat. Inget slösurfande.
3. När klockan ringer tar vi paus på 10 minuter, och börjar sedan om på en ny pomodoro-cykel.

(Namnet Pomodoro kommer från italienskan och betyder tomat, från äggklockan som ser ut som en tomat. Konstigt? Visst, men det låter bättre än äggklocke-metoden. Du kan läsa mer om den här: 
http://www.metodbanken.se/2015/04/08/pomodorometoden/)

"Vem är detta för?"
Eventet är öppet för alla som vill få saker gjorda. Oavsett om du driver eget, är anställd, studerar eller håller på att utveckla din idé finns det säkerligen saker du behöver få gjort. Om du dessutom gillar att träffa intressanta människor, nätverka och ha roligt när du arbetar har du dubbla anledningar att komma hit.

"Vad ska jag ta med?"
Ta med dig den uppgift eller de uppgifter du vill få gjorda och det du behöver för att genomföra dem (dator, mobil, att göra-listor, kalender, kvitton, böcker, uppsats, etc). Det finns kaffe, fika och möjlighet att köpa lunch eller värma medhavd mat.
Vi avslutar kl 16 med lite mingel och fika.

På plats kommer det att finnas affärsutvecklare från Drivhuset som peppar och coachar er genom dagen.
Har du några frågor kan du maila Christoffer Lindgren på: christoffer.lindgren@drivhuset.se

Arrangör: Drivhuset