Hoppa till huvudinnehåll

Lärande för hållbar utveckling och inkludering av nya svenskar i omställningen

28 februari 2023, 13:00
Gamlestadsvägen 4
Varmt välkommen till lanseringseventet för Ekocentrums kostnadsfria utbildningsmaterial om hållbar utveckling på lätt svenska! Eventet vänder sig till alla som vill veta mer om vilka resurser som finns inom lärande för hållbar utveckling (LHU) samt hur nya svenskar kan inkluderas i omställningen vi står inför. Eventet kan fungera som fortbildning för lärare och kursledare som arbetar med LHU eller undervisar i svenska som andraspråk. Man kan delta både på plats i Göteborg och digitalt.

Sedan 2020 har Ekocentrum, med stöd av Allmänna Arvsfonden, och tillsammans med nya svenskar under 25 år tagit fram och utvecklat ett utbildningsmaterial om hållbar utveckling på lättare svenska – med målet att inkludera nya svenskar i omställningen. Materialet är språkutvecklande och har som syfte att fördjupa kunskap kring hållbar utveckling samtidigt som det lär ut det ämnesspecifika språket utifrån ett flertal teman:

  • Introduktion till hållbar utveckling
  • FN:s globala mål
  • Cirkulär ekonomi
  • Mat och miljö
  • Hållbart hav
  • Människans miljöpåverkan
  • Ett jämlikt samhälle

Program

Mingel i Ekocentrums hållbarhetsutställning

Vilka resurser finns för LHU?

  • Presentation av Ekocentrums utbildningsmaterial och våra erfarenheter om LHU
  • Den globala skolan berättar om sitt arbete med LHU
  • UNDP Sverige berättar om sitt arbete

Panelsamtal: Hur inkluderar vi nya svenskar i omställningen vi står inför? Hur kan vi ta tillvara på nya svenskars kompetenser?

Det färdiga utbildningsmaterialet kommer att finnas tillgängligt för alla, kostnadsfritt, på lanseringsdagen. Tills dess hittar du smakprov på materialet här.

Anmäl er för att få mer information om programmet när eventet närmar sig, och sprid gärna till kollegor och andra som kan vara intresserade av att delta! Glöm inte att ange om ni vill delta på plats eller digitalt.

Under mars erbjuder vi lärare att delta i digitala workshop i lärande för hållbar utveckling kring varje tema av vårt material. Det blir ett sätt för lärarna att fortbildas i ämnet samtidigt som de tar del av materialet och diskuterar hur det kan integreras i undervisningen. Workshoparna hittar du i kalendariet och anmälan görs på respektive event. Det går bra att anmäla sig till flera event. Om ni är fler än fem lärare på er skola som vill boka ett eget tillfälle kan ni höra av er!

Kontakta info@ekocentrum.se eller 031-705 07 40 för mer information. 

Anmäl dig på Ekocentrum.se
Aktivitetstyp

Kalender

We regularly offer knowledge-raising and inspiring seminars and workshops where you get the opportunity to develop as an entrepreneur. Take the chance to learn something new, keep an eye on our calendar.

Se alla envemang
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Angered/Fa_foretaget_att_vaxa_med_Instagram-Del1_Event-BRG-Business-Center.jpg

Få företaget att växa med Instagram - Del 1

Online via Teams
24 januari, 17:00
Business Region Göteborg

Frihamnsdagarna kick-off 2023

Yesbox
31 januari, 08:00
Frihamnsdagarna
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Yesbox/SKV-Starta-aktiebolag_EventBanner-BRG-Business-Center.jpg

Starta och driva aktiebolag (AB)

Online via Teams
14 februari, 13:00
Business Region Göteborg
Circula® workshop hero image

Circula® workshop i Göteborg

Yesbox
16 februari, 13:00
Visa cookie-information