https://app.emarketeer.com/resources/20259/jag-vill-bli-bonde-MEDgrafik-3.jpg

Jag vill typ bli bonde?

Date and time25 april 2024, 17:00 - 20:00
Location and addressYESBOX , Gamlestadens Fabriker, Hus B13, Väverigatan 4, Göteborg
Sub categories Starta företag, Utveckla företag

Vill du veta mer om  odling, mat och foodtech?

Anmälan

Hur gör man, hur svårt är det, kan jag försörja mig själv, kan jag sälja till andra? Vart kan jag odla? 

Kom för att inspireras och prata ihop dig med andra som vill vara med i den gröna revolutionen! Vi har odlare, entreprenörer, och innovatörer på plats för att prata om egenförsörjning, och hur man startar upp en odling.

 

Program

17:00 mingel och mackor.

17:15 Josefina Åkerlund från Timmervikens Skafferi

Josefina är en småskalig grönsaksodlare, biodlare och mathantverkare som 2019 tog klivet från modeindustrin till jordbruket. Hon har låtit verksamheten växa och utvecklas organiskt med kunderna från 250 kvm odling och två bikupor till dagens 1000 kvm odling, 14 bikupor och ett brett sortiment mathantverk.

På arrenderad mark odlar hon över 120 olika sorters grönsaker och med gårdsbutik i garaget i villaområdet förser hon 30 grönsaksprenumeranter, 100 andelsbiodlare och en strid ström lokalinvånare och besökare med färska grönsaker, honung och mathantverk.

Josefina delar med sig av sin resa med odlingen, företagandet, kundrelationer, balans mellan jobb och fritid och vikten av att sätta gränser.

18:30 Joel Albertsson från Odlingsbolaget Svalan

Joel är småskalig odlare och berättar om resan att starta ett odlingsföretag 2020, med inriktningen att minimera behov av näringstillförsel, vatten och fossila bränslen, öka den biologiska aktiviteten och mångfalden i jorden. Han driver odlingen dels på landsbygden dels i staden, med de för och nackdelar vardera har.

Joel blickar även framåt och funderar på vad för lösningar och utmaningar som syns utifrån ett större perspektiv.

19:15 Martin Pedersen från Exploateringsförvaltningen

Är du intresserad av att arrendera mark för odling? En genomgång av hur det fungerar med jordbruksarrende och vad man behöver veta som arrendator.

Martin Bae Pedersen är jordbrukskoordinator på Stadsnära Odling, Göteborg Stad.

 

Kvällen avrundas med en frågestund 


Funderar du på att starta eget eller har du just startat?

Vi har Dragan Sako från Business region Göteborg och Björn Granath från Coompanion på plats som kan hjälpa dig vidare!

 

Närmsta hållplats för detta evenemang är Gamlestads Torg, Kristinedal eller Gamlestaden. 

YESBOX ligger bara några minuter från Centralstationen och du tar dig hit via spårvagn, buss eller tåg. I närheten ligger även Göteborgs första parkeringshus för cyklar. Hitta hit.

 

För att värna miljön strävar vi efter att anordna våra evenemang i lokaler som är lätta att nå med cykel, till fots eller med kollektivtrafik.  Vi erbjuder också digitalt deltagande i många av våra arrangemang, när det är möjligt och lämpligt. Mer om Business Region Göteborgs hållbarhetsarbete kan du läsa här .

Du blir ju så bra på bild! Därför kan vi ta chansen att spela in och fota denna tillställning för att publicera i våra kanaler. Vi kommer bara använda materialet i kommunikation kopplad till evenemanget. Säg till oss innan det börjar om du inte vill vara med.

Anmälan till event