Hoppa till huvudinnehåll

Hållbarhetshjulet - Start 21 september

21 september 2023, 09:00
Östra hamngatan 5, 404 23 Göteborg
Business Region Göteborg

Företag som tänker på miljö och samhällsansvar är på väg mot en tryggare framtid. Att arbeta med hållbarhet visar att man tar ansvar och gör företaget mer trovärdigt och attraktivt för kunder, anställda och investerare. Börja arbeta med hållbarhet redan i september för att vara redo inför 2024! Vår workshop ger dig praktiska tips om vilka åtgärder du kan använda i ditt företag. Vi blandar teori med praktiska övningar så att du snabbt kan börja dra nytta av fördelarna med ditt hållbarhetsarbete.

Vad lär du dig på Hållbarhetshjulet?

På träffarna får du teoretiska kunskaper som varvas med praktiska övningar. I de praktiska övningarna kommer arbeta med ditt eget företag och med konkreta exempel från din verksamhet. Du kommer också att utföra en hållbarhetsanalys som undersöker hur företaget påverkar samhälle, miljö och ekonomi för att hitta områden att förbättra och prioritera insatser. Du genomför även en väsentlighetsanalys som hjälper ditt företag att fokusera på viktiga områden för både verksamhet och intressenter. Det bidrar till en hållbarhetsstrategi som passar företagets behov och långsiktiga framgång.

 

Hållbarhetshjulets innehåll

Under Hållbarhetshjulet kommer vi att fokusera på hur hållbarhetsarbetet kan förändras rent konkret i er verksamhet. Du får hjälp att analysera nuläget och att utveckla handlingsplaner och mål för att hitta ett sätt att arbeta hållbart i det dagliga arbetet. Du arbetar med ditt eget företag men tillsammans med de andra deltagarna finns möjlighet för gemensamma diskussioner och reflektioner. Efter Hållbarhetshjulet får du dessutom en timmes individuell rådgivning där vi går igenom och konkretiserar insatser som passar just din verksamhet och hur du tar arbetet vidare i företaget.

 

1: Varför ser vi på hållbarhet som vi gör idag? 

2: Nulägesanalys, hur ser arbetet ut idag? 

3: Hur ni kommer igång med ert hållbarhetsarbete

4:  Implementera arbetet i ert företag

 

För vem passar hållbarhetshjulet?

Hållbarhetshjulet riktar sig främst till små och medelstora företag som vill öka sin lönsamhet genom strategiskt arbete med hållbarhet. Om du har en önskan att göra ditt företag mer hållbart, men inte vet var du ska börja, är Hållbarhetshjulet perfekt för dig. Oavsett vilken bransch du arbetar inom kommer du att lära dig att fatta rätt beslut för att främja hållbart företagande.

 

Varför ska du gå hållbarhetshjulet?

Hållbarhetshjulet ger dig möjlighet att snabbt och enkelt skaffa dig aktuell kunskap om hur du kan göra din verksamhet mer hållbar. Du kommer att få med dig en mängd konkreta åtgärder som du omedelbart kan implementera i ditt företag. Med ökande krav från kunder på hållbart företagande kommer du, med rätt kunskap, att ligga i framkant gentemot dina konkurrenter och öka dina möjligheter till framgångsrika affärer.

 

Kostnad och tid

Vi rekommenderar att två kollegor från samma företag går tillsammans. Samarbetet ger bättre effekt och gör implementeringen av hållbarhetsarbetet enklare.

Plats: Östra Hamngatan 5, Göteborg. Närmaste hållplats Lilla Bommen.

Tid: Hållbarhetshjulet består av ett introduktionstillfälle och 2 halvdagars-workshop + 1 h personlig rådgivning.

 

Torsdag 21 september - kl. 09.00-10.30

Torsdag 5 oktober  -  kl. 09.00-12.00 

Torsdag 19 oktober - kl. 09.00-12.00

 

Pris: 2 400 kr exkl. moms för 1 deltagare, 2 995 kr exkl moms för 2 deltagare från samma företag. 

Boka senast 20 september och två för priset av en.

 

🔵 Läs mer om Hållbarhetshjulet

Anmäl dig till evenemanget

Huvudkategori

Kalender

Utöver rådgivning erbjuder våra aktörer utbildning och inspiration genom event, seminarier, workshops och kurser. Både på plats på Yesbox, men även digitalt. Se hela utbudet i kalendern. 

Se alla evenemang
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/BC_Yesbox/2023/230919_-_Funderar_du_p_att_starta_aktiebolag.jpg

Funderar du på att starta aktiebolag?

Online via Teams
19 september, 13:00
Business Region Göteborg
https://app.emarketeer.com/resources/20259/My_Images/FUTV/hllbarhetshjulet/Hllbarhetshjulet_-_Eventbild.jpg

Hållbarhetshjulet - Start 21 september

Business Region Göteborg
21 september, 09:00
Business Region Göteborg
Foto: Business Region Göteborg

Driva - Start 22 september

YESBOX
22 september, 09:00
Business Region Göteborg
Visa cookie-information