Cash is Queen

Cash is Queen

City
Göteborg
onsdag 23 okt 2019
12:30 - 17:30

Häng med och hylla tillväxtpotential, utveckling och mod – överallt där det uppstår!
När ynka 1% av riskkapitalet i Sverige 2018 gick till bolag grundade av kvinnor, då väcks vår förändringsvilja. Därför bjuder vi in dig till Cash is Queen, eventet där vi gemensamt röjer bort hinder, hittar lösningar och kan börja leva förändringen till ett mer inkluderande kapitalklimat. Idag. Eller ja, onsdagen den 23 oktober.

Då fyller vi Yesbox med modiga och engagerande changemakers: entreprenörer, investerare, idésprutor och innovatörer samlas i en imponerande laguppställning. Eller vad sägs om app- och bolagsdrottningen Susanne Birgersdotter som lockat investerare som Petter Stordalen och Camilla Läckberg, bolagsgrundarna Debbie Lygonis, Isabella Palmgren, Sara Serray med flera.

Hon, han och hen är hjärtligt välkommen till en inspirerande eftermiddag ihop med andra som vågar göra sin grej, vågar testa och vågar växa. Vi utbyter goda råd, erfarenheter och löser utmaningar – detta vill du inte missa!

Vi bjuder på eftermiddagsfika och storstilad avrundning med bubbel, mingel och tilltugg. Anmäl dig idag, begränsat antal platser. Välkommen!

Program:
12:30 Registrering: Kaffe och mingel (lunch finns att köpa i anslutning till Yesbox)
13:00 Välkommen till Cash is Queen – Mariah ben Salem Dynehäll, VD på Drivhuset Göteborg.

13:10 Block 1:

  • Sara Serray. Grundare & VD på Wellibites berättar hur hon gjorde det omöjliga: skapade ett nyttigt och gott godis. Vi får följa med på vägen från grytan hemma i köket till hundratals återförsäljare.
  • Investerarpanel pratar utmaningar, möjligheter och hur vi kan ta sjumilakliv mot ett mer inkluderande kapitalklimat. Panelen modereras av Klementina Österberg, VD på GU Ventures och deltar gör bland annat: Aurore Belfrage (Wrapp, EQT Ventures mm), Emanuel Andersson (ALMI Green-tech, GU Ventures, Burt mm) och Pontus Ottosson (Chalmers Ventures, fd PULS Invest mm). 


14:15 Fika & kontaktknytande

15:00  Block 2:

  • Debbie Lygonis. VD & medgrundare på Friendbase berättar hur det sociala gaming-företaget lockat såväl affärsänglar som offentligt stöd i tillväxtresan för att varje dag engagera tiotusentals tonåringar på plattformen.
  • Isabella Palmgren. VD & medgrundare på Mimbly berättar om bolagets nyligen inledda första riktiga investeringsrunda där förhoppningen är att ta in miljonbelopp. Allt för att göra världen bättre med system för smart och hållbar vattenanvändning.
  • Susanne Birgersdotter. Serieentreprenör, tech-förebild, investerare och bolagsgrundare. Lyssna till hennes inspirerande entreprenörshistorier från såväl mot- som medgång. Till exempel hur hon utan programmeringskunskap lyckades skapa AppStore-ettan 5:2 och ett tjugotal andra snabbstigande appar.


Årets entreprenör koras, en utmärkelse arrangerad av Bolleks Kunskapsfond, www.aretsentreprenor.se.
Tack & nu kör vi!

17:00 Mingel med bubbel och tilltugg

Vem: Du som är förändrings- och inspirationssugen
När: Onsdag 23 oktober
Var: Yesbox – Home of entrepreneurs, Gamlestadsvägen 4, Gamlestadens fabriker hus B13, Göteborg
Pris: Kostnadsfritt, men vi tar ut en no show-avgift på 250 kr om du uteblir utan avanmälan

information och registrering
Datum
onsdag 23 okt 2019
12:30 - 17:30
Plats
Yesbox
Address
Gamlestadens Fabriker, Gamlestadsvägen 4, Hus B13,
City
Göteborg
Kategori
Event type
Networking event
Arrangör
Organiser
ALMI, Business Region Göteborg, Connect Sverige, Drivhuset & Västra Götalandsregionen
Logo wall

Titel
ARRANGÖRER

Almi
Beskrivning
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.
Business Region Göteborg
Beskrivning
Business Region Göteborg förmedlar kunskap och kontakter, och vi hjälper entreprenörer och innovatörer göra sina affärsidéer till verklighet. Bland annat erbjuder vi en rad av kostnadsfria tjänster till dig, som bor runt om i Göteborgsregionen, som är nyfiken på eller vill starta eget företag.
Connect
Beskrivning
Connect är en ideell organisation som matchar entreprenörer med kompetens och kapital från näringslivet. Därigenom förkortar vi deras väg till verkliga och varaktiga resultat. Vi stimulerar utvecklingen av tillväxtföretag och ökar på så vis antalet företag i Västsverige.
Drivhuset
Beskrivning
Drivhuset hjälper nya och befintliga entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Genom att erbjuda vägledning, utbildning, entreprenörsprogram och konkreta verktyg stöttar vi framtidens företag och fler entreprenöriella individer.
Västra Götalandsregionen
Beskrivning
En hållbar regional utveckling skapar bättre möjligheter att finansiera och utveckla välfärden i Västra Götaland. Fler och framgångsrika företag, nya jobb, förbättrade kommunikationer, ett rikt kulturliv, utbildningstillfällen och minskad miljö- och klimatpåverkan är några av målen för Västra Götalandsregionens insatser.