Affärsidé med den marina plasten som råvara - Ekocentrum

Affärsidé med den marina plasten som råvara

onsdag 21 apr 2021
15:00 - 18:00

Är du intresserad och vill veta mer hur du kan utveckla en cirkulär affärsmodell utifrån Circular Business Model Canvas (CBMC) och arbeta med den marina plasten som råvara? Då är du välkommen att delta i en kostnadsfri digital utbildning och workshop onsdagen 21 april kl. 15 – 18. Utbildningen sker i samarbete med Coompanion och Sotenäs Testbädd för Marina avfall.

Utbildningen är en del av projektet Plast i vårt hav – från skräp till resurs. Med utbildningen vill vi inspirera och skapa förutsättningar för entreprenörer och alla intresserade att skapa affärsidéer utifrån en hållbar affärsmodell (CBMC)och med den marina plasten som utgångspunkt.
 

Upplägg och innehåll

 • Emily-Clair Göksöyr från Sotenäs Symbioscenter berättar om Sotenäs Testbädd för Marint Avfall, en testbädd som vänder sig till entreprenörer som vill testa sina ideér med den marina plasten som råvara. Här får du också ta del av historien bakom verksamheten Out of Ocean som idag både har produkter på teststadie och färdiga produkter producerade av marin plast.
   
 • Ingrid Westerfors från Coompanion beskriver verktyget Circular business model Canvas och hur det kan användas för att utveckla en cirkulär affärsmodell. Ingrid bjuder på olika exempel och visar på hur CBMC kan stödja cirkulär affärsutveckling.
   
 • Workshop – Presentera dig och din idé i mindre grupper. Vi hjälper varandra se möjligheter kring hur vi kan utveckla cirkulära affärsmodeller kring CBMC kring marin plast.
   
 • Delande av tankar och idéer och summering. Hur går vi vidare? Vad är ditt nästa steg?
   
 • Information om kostnadsfritt stöd via Sotenäs testbädd och Coompanion

 

UTBILDARE

 • Emily-Claire Goksöyr, Sotenäs Symbioscenter och innovatör till företaget Out of Ocean
 • Ingrid Westerfors, Coompanion


 

information och registrering
Datum
onsdag 21 apr 2021
15:00 - 18:00
Plats
Online
Kategori
Event type
Digital Workshop
Arrangör
Organiser
Ekocentrum
Price
Price
Kostnadsfritt
Logo wall